FAQ

 
Zijn er andere benamingen voor een etagevloer?
Jazeker, een etagevloer wordt ook vaak een entresol, bordes, mezzanine, overvloer, tussenvloer, verdiepingsvloer, verdiepingszolder of magazijnvloer genoemd.
Waarvoor is een etagevloer te gebruiken?
In principe kan een etagevloer gebruikt worden voor iedere opslag zoals bulk, pallets, dozen, eigenlijk zijn de toepassingsmogelijkheden onbeperkt. Echter moet er wel rekening gehouden worden met een maximale puntlast die een vloer kan dragen, en natuurlijk de verminderde toegankelijkheid door de hoogte. Toch zijn ook deze problemen makkelijk te verhelpen doordat een etagevloer perfect gecombineerd kan worden met een transport systeem.

Anera B.V. heeft al meer dan een miljoen vierkante meter aan etagevloeren gebouwd waardoor wij ervaring hebben met veel verschillende branches en toepassingen. Voor enkele voorbeelden verwijzen we u door naar onze referenties.

Hoe is een etagevloer samengesteld?
Onze etagevloeren bestaan uit een zelfdragende staalconstructie. Dit wilt zeggen dat de constructie los staat van de gebouwconstructie waardoor er minder voorwaarden voor de verbouwing gelden en er dus ook constructief geen beperkingen zijn. De kolommen worden verbonden door de hoofdbalken waartussen weer kinderbalken zitten. Over dit raamwerk van koudgewalste stalen profielen komt een houten vloer waarop uw goederen staan. De vloer wordt afgewerkt met trappen en palletverwerkingssystemen voor de toegankelijkheid, en voor de veiligheid een leuning aan de openzijde van de vloer.
Aan welke voorschriften moet een etagevloer voldoen?
Een etagevloer valt net als magazijnstellingen onder het nieuwe bouwbesluit. Voor een etagevloer moet een lichte bouwvergunning worden aangevraagd bij de afdeling bouw en woningtoezicht van de plaatselijke gemeente. Hiervoor dienen bouwtekeningen en berekeningen worden bijgeleverd. Anera B.V. levert u deze gegevens en zal u begeleiden bij de bouwaanvraag. In sommige gevallen zal een reguliere bouwvergunning moeten worden aangevraagd, ook hierbij kunnen wij u begeleiden. Verder zullen er in sommige gevallen maatregelen genomen moeten worden met betrekking tot brandpreventie. Voor meer informatie over bouwvergunningen kunt u contact met ons opnemen of kijken op de website ‘antwoord voor bedrijven’ van het ministerie van VROM.
Moet een etagevloer gekeurd worden?
De keuring van een etagevloer is wettelijk verplicht. Bij de oplevering wordt de etagevloer gekeurd door de keurmeester van ons bedrijf. Hiervoor zijn wij aangesloten en gecertificeerd bij de branchevereniging BMWT. Echter blijft u zelf verantwoordelijk voor het verantwoord gebruiken van de vloer, en zult u de voorschriften hiervoor ook duidelijk kenbaar moeten maken bij uw personeel. In de gebruiksfase kunnen wij uw vloer keuren op aanvraag.
Hoeveel kost een etagevloer?
Doordat er veel variabelen zijn voor het bepalen van de prijs is dit moeilijk te zeggen. De prijs hangt namelijk af van de moeilijkheidsgraad van het project en het draagvermogen. Dit doordat er zwaarder en dus ook meer materiaal moet worden toegepast bij sterkere vloeren. De prijs voor onze etagevloeren ligt gemiddeld tussen de 50 en 150 euro per vierkante meter. Tevens zijn wij de enige leverancier in Nederland die het mogelijk maakt een etagevloer te huren!

Om extra opslagruimte in het bestaande magazijn te creëren zal een etagevloer, ongeacht de grootte en prijs, altijd veel goedkoper uitpakken dan nieuw- of verbouw. Dit komt vooral omdat je al bestaande ruimte in uw pand gaat benutten en omdat het een lichte en bovendien demontabele constructie is die altijd waarde blijft houden! Anera B.V. geeft zijn klanten een terugkoopgarantie van 20%. Bovendien is een etagevloer veel sneller gerealiseerd. Onze etagevloeren kunnen binnen 3 weken na opdracht geleverd en gemonteerd worden! Dit komt mede door de snelle productie en montage tijd van ons bouwsysteem en de kortere bouwprocedures bij gemeente.

Hoe zit het met bereikbaarheid en veiligheid?
Om de etagevloer te bereiken worden vloeren uitgerust met een trap die voldoet aan de wettelijk gestelde eisen. Goederen kunnen de vloer bereiken door middel van palletverwerkingsplaatsen of door een transport systeem. Langs de open zijde van de vloer wordt een leuning aangebracht die ook weer voldoet aan de gestelde eisen.
Kan in ieder magazijn een etagevloer geplaatst worden?
In principe zijn er geen technische belemmeringen voor het plaatsen van een etagevloer in uw magazijn. Sterker nog, een etagevloer biedt meer mogelijkheden dan een standaard betonvloer. Ten eerste is een etagevloer makkelijk met de hand te monteren waardoor er geen kranen nodig zijn. Daarnaast bestaat de vloer uit kleine componenten waardoor al het materiaal via een normale overhead deur naar binnen gereden kan worden. Ook zijn onze etagevloeren uitvoerbaar in meerdere niveaus. Naast deze voordelen is een etagevloer ook weer makkelijk te verwijderen wat voordelig is als uw uw pand ooit wilt verkopen. Een nieuwe eigenaar kan deze vloer bijvoorbeeld helemaal niet willen, maar door de demontabelheid blijft uw vloer altijd waarde hebben en krijgt u er geld voor terug in plaats van dat u sloopkosten heeft.

De enige belemmering is dus de afmeting van uw pand zelf.

Hoe hoog is de maximale draagkracht van een etagevloer?
De minimale draagkracht van onze vloeren is 250 kilogram per vierkante meter bij een gelijkmatig verdeelde belasting. Onze constructie kan doorgaan tot meer dan 2000 kilogram per vierkante meter afhankelijk van de toegepaste profielen. Echter moet er wel rekening gehouden worden met de maximale puntlast als u bijvoorbeeld stellingen op de vloer wilt plaatsen. Voor specifieke vragen over dit onderwerp kunt u contact op nemen met een van onze engineers.
Kan er met palletheffers over een vloer gereden worden?
Jazeker. Wel moeten palletheffers aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo moeten zij aan voor en achterzijde over dubbele rolwielen beschikken. Verder hebben de palletheffers, afhankelijk van de toegepaste profielen en vloerplaten een lagere maximale belasting. Voor specifieke vragen kunt u persoonlijk contact met ons opnemen.